Vecka 13.

Hej! Nybloggarna här!

Den här veckan har vi i So arbetat mer med att ta reda på varför vi firar påsk. Vi har sett tre avsnitt av den tecknade filmen ”Bibelns äventyr”.  Där fick vi veta att i kristendomen firar man påsk för att komma ihåg när Jesus dog och fira att han uppstod. Vi har även pratat om att man kan fira påsk utan att vara kristen och att traditioner som påskägg, påskhare och att klä ut sig till påskkärring inte hör till religionen. Nästa vecka ska vi titta lite närmare på var dessa traditioner kommer ifrån.

Vi har i matematiken arbetat mycket med huvudräkning och tiotalsövergångar i subtraktion och idag (fredag) prövade vi hur säkra vi var på tiokompisarna genom att göra ett arbetsblad med många uppgifter inom talområdet 0-10.

Under tre veckor har vi haft lekgrupper under första rasten och idag röstade vi om vi skulle fortsätta med lekgrupper eller inte. Det blev väldigt jämt och ett förslag som kom upp då var att de som vill ha lekgrupper fortsätter med det och de som inte vill ha lekgrupper låter bli. Men vi ska fundera på förslaget över helgen och ta beslut på måndag om hur vi vill göra, Jeanette hade även ett annat förslag på hur vi skulle kunna göra.

Trevlig helg önskar klass 1b

2 reaktion på “Vecka 13.

  1. Hej 1B!
    Tack för att jag fick vara med er i fredags, det var jätteroligt! Vilken fin klass ni är å vilka superfröknar ni har!
    Ha en bra vecka!
    Kram Emma, Sias mamma 😉❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *